AH, DET GODE LIV: Alle kan oppnå økonomisk frihet, uavhengig av hvor mye de tjener. Men husk at alle handlinger har en konsekvens. Derfor er det viktig å alltid bruke mindre penger enn du tjener, skriver den prisvinnende økonomibloggeren Len Penzo.
AH, DET GODE LIV: Alle kan oppnå økonomisk frihet, uavhengig av hvor mye de tjener. Men husk at alle handlinger har en konsekvens. Derfor er det viktig å alltid bruke mindre penger enn du tjener, skriver den prisvinnende økonomibloggeren Len Penzo. Foto: Alex Robinson/jai/corbis All Over Press

Økonomi

15 regler for å bedre økonomien

Spilleboken for å fylle lommeboken.

For noen uker siden skrev Side3 en artikkel om hvordan du kunne bli rik på en vanlig lønn. Artikkelen ble var basert på en rekke tips fra Business Insiders forbrukereksperter. Nå har Business Insider fått den anerkjente økonomibloggeren Len Penzo til å komme med sine 38 beste tips til å forbedre økonomien. Alle tipsene kommer i form av en «økonomisk spilleplan», som Penzo kaller det.

Til tross for at Penzo er utdannet ingeniør, er han en ivrig hobbyøkonom (om det er en hobby?) og bloggen hans har vunnet en rekke priser for sine tips og råd til den gjengse mann i gaten. 

Under har vi plukket ut de femten tips som er verdt å merke seg for å bedre økonomien.

1. Det er nesten umulig å kunne kontrollere økonomien din effektivt dersom du ikke har oversikt over inntekt og utgifter. 

2. Bare idioter spiller på Lotto.

3. Å være sparsommelig har sine begrensinger. Den mest effektive måten å forbedre din personlige økonomi, er å finne flere måter å øke inntekten din.

4. Styr husholdningsøkonomien som et foretak og hold øynene alltid åpne for nye måter å øke inntekten.

5. Når det kommer til å spare penger, er tålmodighet en dyd.

6. Uansett hvor hyggelig og grei din finansielle rådgiver er så er det ingen andre enn deg selv som bryr seg om å forbedre din økonomiske situasjon.

7. Gjeld er en form for slavekontrakt som mennesker inngår der de ofrer fremtidig inntjening for øyeblikkelig tilfredsstillelse.

8. Penger kjøper deg ikke lykke. Om du ønsker å oppnå Nirvana må du fokusere på å oppnå økonomisk frihet.

9. Kjøp når prisen er lav, selg når den er høy, og alltid ha en strategi for hvordan du kan komme deg ut av enhver investering.

10. Bare idioter tror at alle som kjører luksusbiler er rike.

11. Alle kan oppnå økonomisk frihet, uavhengig av hvor mye de tjener.

12. Alle handlinger har en konsekvens. Derfor er det viktig å alltid bruke mindre penger enn du tjener.

13. Et excel-dokument kan hjelpe selv den mest uorganiserte personen å få kontroll over egen økonomi.

14. Når det kommer til å få kontroll over din egen økonomi er de uten en konkret plan dømt til å mislykkes.

15. Personlig økonomi er ikke rakettforskning.

Promotion med annonselenker

Visste du at testosteron- nivået synker fra 30-års alderen: Dette kosttilskuddet bør mannen din ta

Promotion med annonselenker

Salget du ikke må gå glipp av!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.