VIL HA EN NORMAL MANN: - Jeg ville mye heller gått for en mann som er med på å spise ute, se en fotballkamp og ta et par øl på en hverdag uten å måtte droppe det for en treningsøkt. Og det tror jeg de aller fleste jenter er enig i, sier bloggeren og modellen Ann Mari Olsen til Side3.
Foto: Privat (annmariolsen.blogg.no) VIL HA EN NORMAL MANN: - Jeg ville mye heller gått for en mann som er med på å spise ute, se en fotballkamp og ta et par øl på en hverdag uten å måtte droppe det for en treningsøkt. Og det tror jeg de aller fleste jenter er enig i, sier bloggeren og modellen Ann Mari Olsen til Side3.

#pappakroppen

- Vil heller ha en mann som ser fotball og drikker øl

Ann Mari Olsen liker "pappakroppen".

Det startet som #dadbod i USA, men inntok snart Norge som #pappakroppen. Vårt søstermagasin Side2 var tidlig ute med å skrive om mannens ønskedrøm av et kroppsideal, og nærmere 9000 svarte med å gi artikkelen tommelen opp.

Den amerikanske skribenten Amanda Mull skriver at "kvinner elsker pappakroppen" til digitale jubelrop fra flere titalls tusen menn, og her på berget roper moteekspert Marianne Jemtegård "hurra for pappakroppen", og lurer på når mammakroppen kommer?

- Pappakroppen handler ikke om å ta usunne valg hele tiden. Pappakroppen er ikke feit, syk og slapp. Den er bare ikke topptrent, solbrun, hårløs og eksfoliert hele tiden. Den lar den som bor i den puste med magen. Og den vitner om at han som bor i den mest sannsynlig er opptatt av noe som er morsommere enn sitt eget utseende, skriver Jemtegård, og spør retorisk om det finnes noe å ikke elske med det?

- Ikke kult å drikke og spise usunt

Side3s blogger og treningsekspert Cornelis Elander er en av dem som klarer å beherske sin begeistring for pappakroppen. Han skriver i et innlegg at den amerikanske originalen i verste fall er livsfarlig.

Fra #dadbod til #pappakroppen gjennomgikk begrepet nemlig en solid slankeoperasjon. 

MÅ TRENE MER: Cornelis Elander er bekymret for den stadig økende andelen nordmenn som regnes som overvektige (53 prosent i 2014), og frykter at et konsept som "pappakroppen" gjør mest skade. Han mener nordmenn må trene mer, ikke mindre.

- I det amerikanske begrepet, som gjengitt i New York Magazine, heter det "drink heavily on the weekend and enjoy eating eight slices of pizza at a time". Veldig annerledes enn den versjonen som tar av i Norge, sier Cornelis Elander til Side3.

- Hva tenker du om den norske, snillere versjonen?

- Det er viktig å få fram at ikke alle ønsker eller trenger å ha sixpack.

- Om en stikker fingeren i jorda, har jo menn flest en pappakropp?

- Jo, og det er veldig mye fokus på hvordan man "skal se ut" i media generelt, da er det bra å vise folk at man ikke må ha det ene eller det andre. 

- Det som likevel er mitt problem med konseptet er at man skal gjøre det "kult" å drikke og spise usunt til dimensjoner som den vanlig mann i gata ikke har godt av - og da går vi fra den ene yttergrensen til den andre.

- Når folk liker konseptet med pappakroppen så godt som nordmenn gjør, er det vel ikke populært å være kritisk. Får du gjennomgå av leserne?

- Klart! Men når over 50 prosent av Norges befolkning sliter med overvekt, så må noe gjøres selv om det ikke alltid vil gjøre deg til den mest populære.  Med den utviklingen vi ser i Norge nå, er vi på god vei til å passere amerikanerne om bare noen få år hva gjelder andelen som sliter med overvekt og fedme. Særlig blant barn og unge er utviklingen skremmende, sier Cornelis Elander til Side3.

- Nordmenn må trene mer

Cornelis Elander snakker om rapport fra mai 2014 om fedme og overvekt blant verdens befolkning. Tallene viser grunn til bekymring. 53 prosent av nordmenn regnes nå for å være overvektige.

Da rapporten ble publisert, sa helseminister Bent Høie (H) til NRK at fedme og overvekt er ett av vår tids største helseproblem, og utgjør en stor trussel både for den enkelte av oss og for samfunnet.

- Kan ikke grunnen til at folk omfavner "pappakroppen" bare være at mange er grundig lei dette kroppshysteriet fra alle kanter?

- Jo, men igjen går vi fra en motpol til den andre, og med dagens helse- og fedmeproblematikk i Norge trenger vi faktisk å trene mer, ikke mindre, mener Cornelis Elander.

MÅ LEVE OGSÅ: Side3-blogger og modell Ann Mari Olsen har prydet bladforsider og magasiner i en årrekke, og har et temmelig avslappet forhold til kropp. - Hvorfor skal alle streve etter det perfekte? Det er bare kropp og det er lov å ha noen kilo ekstra, heller det enn å leve på et strengt kosthold og måtte takke nei til litt godt eller øl under fotballkampen. Man skal leve også! sier hun til Side3.

- Vil ha en mann som ser fotball og drikker øl

Blogger og modell Ann Mari Olsen er blant kvinnene som støtter pappakroppen.

- Jeg liker begrepet "pappakroppen". I en travel hverdag med barn og jobb er det helt ok å kunne skippe noen treningsøkter, og man må kunne kose seg også. Nå har fitnessboblen tatt nok folk så det var deilig å se dette faktisk. For hvorfor skal alle streve etter det perfekte? Det er bare kropp og det er lov å ha noen kilo ekstra, heller det enn å leve på et strengt kosthold og måtte takke nei til litt godt eller øl under fotballkampen. Man skal leve også! slår Ann Mari Olsen fast overfor Side3.

Men det er ikke så ille med en godt trent mann, heller.

- Jeg synes en trent mannekropp er veldig fint å se på - absolutt! Og respekt til dem som orker å leve med et så strengt kosthold at de har den kroppen året rundt, men for meg er ikke en bra kropp avgjørende om man er kjekk og bra nok eller ikke.

- Jeg ville mye heller gått for en "normal" mann som er med på å spise ute, se en fotballkamp og ta et par øl på en hverdag uten å måtte droppe det for en treningsøkt. Og det tror jeg de aller fleste jenter er enig i.

Ann Mari Olsen presiserer imidlertid at det å ikke være spesielt opptatt av trening, ikke må være det samme som å bli lat.

- Dette er ikke en unnskyldning til å bli lat, det er en dårlig egenskap å aldri gidde å ta i et tak med seg selv eller i hjemmet. Alle har tid til noen treningsøkter i uka uansett hvor travel man er, og trener man regelmessig føler man seg mye bedre, det øker selvtilliten og noe alle bør gjøre. Det handler om balanse, og så lenge man kombinerer litt trening så man holder kroppen ved like er det innafor med pizza og øl når man måtte ønske det, sier Ann Mari Olsen.

Promotion med annonselenker

Få lysten og livsgleden tilbake!

Promotion med annonselenker

Salget du ikke må gå glipp av!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.