Foto: Petter Hegre hegre.com

Video

#FreeTheNipple: Modell Emily Bloom gikk toppløs i New York

Obs! Vi advarer om brystvorter i det fri.

En frimodig modell har slått et slag for like rettigheter mellom kvinner og menn ved å vandre toppløs gjennom New Yorks travle gater.

Emily Bloom (23) deltok i stuntet som støtte til den kjente "Free the nipple"-kampanjen regissøren Lina Esco sparket i gang i 2014.

Den norske fotografen Petter Hegre dokumenterte stuntet, som ble gjennomført i 2015, men er først nå blitt plukket opp av internasjonale medier.

- Ting tar tid. Det tok nesten to år før "verden" oppdaget nakenyogaprosjektet mitt, og så plutselig over natten hadde mange millioner sett bildene og vi hadde en stor utstilling i New York, forteller Hegre til Side3.

Videoen har fått navnet "NYC Nude City Guide" og er sett nærmere en halv million ganger. Forbipasserende legger stort sett ikke merke til den barmfagre modellen mens hun spiller sjakk, bestiller pizza, blar gjennom brukte bøker utenfor en butikk og ellers spankulerer rundt på Manhattan.

Men enkelte andre får seg både en overraskelse og en latter av det uvanlige synet. En politimann rister på hodet og må trekke på smilebåndet idet Bloom passerer.

Selv om Hegre driver butikk med sine mange kunsterotiske filmer og bilder - fullversjonen av videoen ligger bak betalingsmur -  og Bloom har en rekke erotiske oppdrag under beltet, er det et alvorlig tema som adresseres.

"Free the nipple"-kampanjen er en likestillingsbevegelse som fokuserer på dobbeltmoralen rundt at kvinners brystvorter blir sensurert, men ikke mannens. Regissøren av filmen "Free the Nipple", Lina Esco, krediteres med å ha sparket det hele i gang.

Målet med kampanjen er ikke at kvinner skal kunne gå toppløs hvor enn de måtte føle for det, men å strippe samfunnet for seksualiseringen av kvinnens overkropp, og forsøker å sette fokus på hykleri og inkonsekvens i kulturen og rettsystemet.

Til syvende og sist vil kampanjen avkriminalisere toppløshet for kvinner, styrke kvinner i alle vestlige land og bidra til global likestilling mellom kjønnene.

Kvinnelige aktivister argumenterer for at de risikerer å bli arrestert for uanstendig adferd, mens menn antagelig ikke blir arrestert dersom de går toppløse. Så sent som i mai i år ble tre "Free the nipple"-demonstranter arrestert for offentlig nakenhet i New Hampshire.

En rekke kjendiser har støttet kampanjer, som Zara Larsson, Cara Delevingne, Miley Cyrus, Chelsea Handler og Khloe Kardashian.

Shopping med annonselenker

Green Week: Toppsalgene denne uken

Promotion med annonselenker

Salget du ikke må gå glipp av!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.